Ajánlás

A stresszdoktor.hu és a Blogra mutató nyíl Gyógyszerfüggőség Blogban elérhető tudás (útmutatások, történetek, videók) személyes terápiás találkozásaink otthoni kiegészítését, önfejlesztését szolgálják. Képezze magát rendszeresen.

Dr. Kopácsi László pszichiáter, gyógyszerfüggőség specialista

nyugtató-függőség
altató-függőség
antidepresszáns-függőség
   Benzó Blog - Dr. Kopácsi László győri pszichiáter és life coach Blogja a gyógyszerfüggőségek ellen - Akaratlan gyógyszerfüggők (videó)  Benzó Blog - Dr. Kopácsi László győri pszichiáter és life coach - Zombi lettem a benzodiazepinektől Benzó Blog - Dr. Kopácsi László győri pszichiáter és life coach - Így lesz egy hajléktalanból újra fess férfi
Benzó Blog - Dr. Kopácsi László győri pszichiáter és life coach - Miért nem tett semmit a kormány a gyógyszerfüggőség visszaszorítása érdekében? Benzó Blog - Dr. Kopácsi László győri pszichiáter és life coach Blogja - Benzodiazepin nyugtató, altató elhagyás  Benzó Blog - Dr. Kopácsi László győri pszichiáter és life coach Blogja - Gyógyszeripari gerillamarketing a benzodiazepinek elterjesztésében
Benzó Blog - Dr. Kopácsi László győri pszichiáter és life coach Blogja - Benzodiazepin megvonás Benzó Blog - Dr. Kopácsi László győri pszichiáter és life coach Blogja - Egy receptköteles drogterjesztő vallomásai Benzó Blog - Dr. Kopácsi László győri pszichiáter és life coach - Xanax (Frontin) szorongáscsökkentő függőség és megvonás
Benzó Blog - Dr. Kopácsi László győri pszichiáter és life coach - Xanax-függőség | Roncs lettem... Benzó Blog - Dr. Kopácsi László győri pszichiáter és life coach - "Gyógyszerprostik" a Tudomány Fellegvárában Nők Lapja Psziché 2015. március: Katasztrófák árnyékában

1 pszichiáter 2 rendelő 15 e Ft / 60 perc60', amikor csak a kilábalásával, fejlesztésével foglalkozunk!
Határon túli magyaroknak is.

Rendelési Naptár

 Dr. Kopácsi László győri pszichiáter - 30/286-2097

Vendégkönyv

Dr. Kopácsi László pszichiáter és life coach Vendégkönyve

FACEBOOK Lájkoló

Egyetért törekvéseimmel? Nyom egy tetszik gombot?

Ha tetszett, oszd meg Barátaiddal is!
 
Küldés emailben!        Twitter 

Hozzáadom a Kedvencekhez!

(CTRL+D)

Stresszevés interjú

Dr. Kopácsi László győri pszichiáter YouTube videója

YouTube videó a Stresszevésről

Keresés

Mit keres:
Hol keresi:
A Stressz Információs Központ Kft. a GyMS Megyei Ker. és Iparkamara tagja: GY14324549

GYŐRI PSZICHIÁTER GYŐR

Stressz Doktor - hivatalos MTI Hírfelhasználó
 
Google PageRank - www.stresszdoktor.hu
Minden jog fenntartva
© Copyright 2008-2015
Online Szakvélemény Kft.
NAIH-74689/2014

A stresszdoktor.hu független, bulvármentes és optimista szellemiségű, pszichiátriai weboldal. A betegségtudat, a baj, az erkölcsi züllés és a pesszimizmus szenzációhajhász erősítése helyett, a megoldást, a kiutat, a sikert preferálja. Mert: öröme, örömük örömmel tölt el.

A stresszdoktor.hu oldalain található Információk nem pótolják, hanem kiegészítik a pszichiáter, pszichológus személyes szakmai segítségét. Ezért, ha kérdése támad, forduljon pszichiáterhez, pszichológushoz!

A gyógyszerszedési kockázatokról és a mellékhatásokról, mindig olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészet!

Pszicho-Figyelőszolgálat
Magyar Pszichológusok Érdekvédelmi Egyesülete


Dr. Kopácsi László pszichiáter éS life coach

COAXIL betegtájékoztató

COAXIL 12,5 mg bevont tabletta

Betegtájékoztató


Hatóanyag: Tianeptine

Gyártó: Les Laboratoires Servier


1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A COAXIL 12,5 MG BEVONT TABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

A Coaxil a depresszió ellen ható gyógyszerek, azaz az antidepresszívumok (vagy antidepresszánsok) közé tartozik.
A Coaxil ajánlott mind az enyhe, mérsékelt és súlyos depresszió kezelésére, testi tünetekkel járó szorongásos-depressziós állapotokban, illetve alkoholisták szorongásos-depressziós állapotainak kezelésére, különösen a megvonási időszakban.


2. TUDNIVALÓK A COAXIL 12,5 MG BEVONT TABLETTA SZEDÉSE ELŐTT

Ne szedje a Coaxil 12,5 mg bevont tablettát

- ha allergiás (túlérzékeny) tianeptinre, vagy a Coaxil 12,5 mg bevont tabletta egyéb összetevőjére;
- ha egyes depresszió elleni szereket (ún. nem-szelektív MAO-gátlókat) szed; MAO-gátlók elvonása és a Coaxil adagolás megkezdése között legalább 14 napnak kell eltelnie. Ha a Coaxil adagolást kell egy MAO-gátló adásával felváltani, 24 órás várakozási idő elegendő.

A Coaxil 12,5 mg bevont tabletta fokozott elővigyázatossággal alkalmazható

- Öngyilkossági gondolatok és depressziójának súlyosbodása:


Ha Ön depresszióval járó betegségben szenved, előfordulhatnak önkárosító vagy öngyilkos gondolatai. Ezek gyakoribbak lehetnek a depresszió elleni gyógyszeres kezelés kezdeti szakaszában, mert ezeknél a gyógyszereknél a hatás kialakulásához időre van szükség. Ez általában két hét, de olykor hosszabb időbe is telhet. Nagyobb valószínűséggel lehetnek ilyen gondolatai:
- ha korábban voltak már öngyilkossági vagy önkárosító gondolatai;
- ha Ön fiatal felnőtt. Klinikai vizsgálatokból származó információk szerint a depresszió elleni gyógyszerekkel kezelt, pszichiátriai betegségben szenvedő (25 évnél fiatalabb) fiatal felnőttek esetén magasabb az öngyilkos magatartás kialakulásának veszélye.

Ha bármikor önkárosító vagy öngyilkossági gondolatai támadnak, azonnal keresse fel orvosát, vagy menjen kórházba. Hasznos lehet, ha egy rokonának vagy közeli barátjának beszámol depressziójáról, és megkéri, hogy olvassák el ezt a betegtájékoztatót. Megkérheti őket, hogy közöljék Önnel, ha úgy gondolják, hogy depressziója súlyosbodott, vagy ha az Ön magatartásában bekövetkező változások aggasztóak.

Amennyiben az alábbi állapotok bármelyike vonatkozik Önre, külön tájékoztassa kezelőorvosát:

- Ha Önnél műtéti beavatkozást terveznek, amihez általános érzéstelenítésben (altatásban) fogják részesíteni. Ebben az esetben tájékoztassa altatóorvosát a kezelésről, mert javasolhatja a gyógyszer szedésének átmeneti felfüggesztését.
- Ha Ön veseelégtelenségben szenved.
- Ha Ön gyógyszerfüggőségben, vagy alkoholfüggőségben szenved.
- Ha önnél előfordult már korábban mániás epizód.
- Ha Ön 18 éves kor alatti gyermek, vagy serdülő.

A Coaxil alkalmazása nem javasolt gyermekeknél és 18 év alatti serdülőknél. Gyermekeknél és serdülőknél fokozott az olyan mellékhatások kockázata, mint az öngyilkossági kísérlet, öngyilkos gondolatok és ellenséges viselkedés (túlnyomórészt agresszió, ellenkezés és düh). Mindezek ellenére az orvos mégis úgy dönthet, hogy felírja a Coaxil bevont tablettát 18 év alatti beteg számára is, amennyiben indokoltnak tartja. Az előzőekben ismertetett mellékhatások miatt a Coaxil bevont tablettát szedő gyermekeket és serdülőket szoros megfigyelés alatt kell tartani. Tájékoztassa orvosát, ha egy 18 év alatti betegnél a fentiekben említett mellékhatások bármelyikét észleli, vagy ha a tüneteinek romlását tapasztalja. A növekedésre, érésre, és az érzékelés fejlődésére, valamint a gondolkodásra, illetve a viselkedésre gyakorolt hosszú távú hatásokat gyermekeknél és 18 év alatti serdülőknél nem állapították meg.

A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.
Úgynevezett MAO-gátló típusú, depresszió ellenes szerről való áttérés eseten 14 napot kell várnia annak elhagyása és a Coaxil-kezelés megkezdése előtt. Coaxilról MAO-gátlóra való áttérés esetén 24 órás várakozás elég.

A Coaxil egyidejű bevétele bizonyos ételekkel vagy italokkal

Az alkoholfogyasztás nem javasolt amennyiben Ön Coaxil kezelésben részesül.
A gyógyszert beveheti étkezés előtt vagy közben is.

Terhesség és szoptatás

Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
Terhesség:
A Coaxil alkalmazása terhesség alatt nem javasolt. Amennyiben terhességet tervez, vagy teherbe esik, tájékoztassa kezelőorvosát, aki dönteni fog a kezelés esetleges folytatásáról.
Szoptatás:
Mivel a készítmény kiválasztódik az anyatejbe, a Coaxil-kezelés szoptatás alatt nem javasolt.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Néhány esetben előfordulhat a figyelem csökkenése. Következésképpen a gépjárművezetők, gépkezelők figyelmét fel kell hívni a készítménnyel kapcsolatos aluszékonyság lehetőségére.

Fontos információk a Coaxil 12,5 mg bevont tabletta egyes összetevőiről

A készítmény szacharózt tartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.


3. HOGYAN KELL SZEDNI A COAXIL 12,5 MG BEVONT TABLETTÁT?

A Coaxil-t szájon át kell bevenni. A Coaxil 12,5 mg bevont tablettát mindig az orvos által elmondottaknak megfelelően szedje.
Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy a gyógyszerészét. Amennyiben kezelőorvosa másképp nem rendeli szokásos adagja: naponta 3x1 tabletta, reggel, délben, este, étkezés előtt vagy alatt.
Ha 70 évnél idősebb vagy vesebetegsége van kezelőorvosa napi 2 tablettára csökkenti az adagot.
Ne hagyja abba a gyógyszer szedését anélkül, hogy konzultálna kezelőorvosával.

Ha az előírtnál több Coaxil 12,5 mg bevont tablettát vett be

Véletlen vagy szándékos túladagolás esetén azonnal forduljon orvoshoz!
Túladagolás esetén szoros orvosi felügyeletre van szükség. Gyomormosás, kardiológiai illetve légzésfunkciók, a veseműködés és az anyagcsere funkciók folyamatos követése szükséges.

Ha elfejeltette bevenni a Coaxil 12,5 mg bevont tablettát

Soha ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására. Lépjen kapcsolatba kezelőorvosával.

Ha idő előtt abbahagyja a Coaxil 12,5 mg bevont tabletta szedését

Ne hagyja abba, és ne is szüneteltesse a gyógyszeres kezelést orvosával való egyeztetés nélkül. A kezelést nem szabad hirtelen megszakítani, az adagokat 7-14 napon át lépcsőzetesen csökkentve kell megszüntetni.
Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.


4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

Mint minden gyógyszer, így a Coaxil 12,5 mg bevont tabletta is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
Csökkenő gyakorisági sorrendben a következők fordulhatnak elő:

Gyakori mellékhatások (100 betegből 1-10-nél fordul elő):
- gyomortáji fájdalom, hasi fájdalom, szájszárazság, étvágytalanság, émelygés, hányás, székrekedés, szélgörcs;
- álmatlanság, aluszékonyság, rémálom, gyengeség;
- szívdobogás, szívpanaszok, szívkörüli fájdalom; felgyorsult szívverés
- szédülés, fejfájás, ájulás, remegés, hőhullám;
- nehézlégzés, gombócérzés a torokban;
- izomfájdalom, hátfájdalom.

Nem gyakori mellékhatások (1000 beteg közül 1-10-nél fordul elő)
- bőrkiütés, viszketés, csalánkiütés.

Ritka mellékhatások (10 000 beteg közül 1-10-nél fordul elő)
- gyógyszer-visszaélés, gyógyszerfüggőség, különösen 50 évnél fiatalabb betegeknél, akiknél korábban gyógyszerfüggőség vagy alkoholfüggőség állt fenn.

Egyéb lehetséges mellékhatások: ismeretlen gyakorisággal (a rendelkezésre álló adatok alapján a gyakoriság nem állapítható meg):
- öngyilkossági gondolatok vagy öngyilkos magatartás;
- pattanások;
- zavartság érzés;
- emelkedett májenzim-szintek a vérben;
- májgyulladás.

Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.


5. HOGYAN KELL A COAXIL 12,5 MG BEVONT TABLETTÁT TÁROLNI?

Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást.
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
A dobozon feltüntetett lejárati idő ("Felhasználható:") után ne szedje a Coaxil 12,5 mg bevont tablettát. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.
A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.


6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Mit tartalmaz a Coaxil 12,5 mg bevont tabletta

- A készítmény hatóanyaga a tianeptin. Egy bevont tabletta 12,5 mg tianeptin-nátriumot tartalmaz (megfelel 11,87 mg tianeptinnek).
- Egyéb összetevők:
Tablettamag: magnézium-sztearát, kukoricakeményítő, talkum, mannit.
Bevonat: nátrium-hidrogén-karbonát, vízmentes kolloid szilícium-dioxid, fehér viasz, glicerin-oleát, poliszorbát 80, karmellóz-nátrium, povidon, etil-cellulóz, titán-dioxid (E 171), talkum, szacharóz.

Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás

A Coaxil fehér színű, ovális alakú, mindkét oldalán domború felületű, bevont tabletta.
30 db vagy 90 db bevont tabletta PVC//Al buborékcsomagolásban és dobozban.
Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.
http://www.hazipatika.com
WebGalamb