Érdekelné egy az otthoni gyógyszer-elhagyásban Önt anoniman támogató információs csomag?

Szeretne megszabadulni
a szorongásoldóktól, nyugtatóktól és altatóktól?
Igen
58 szavazat összesenRégebbi szavazásaink

Bejelentkezés +36 30 286 2097

 Rendelési Naptár - Dr. Kopácsi László győri pszichiáter

Két helyen rendelek

Pszichiátriai Life coach

Dr. Kopácsi László győri pszichiáter és life coach stressz, depresszió, pánik, alvászavar szakrendelőjében Minimális Gyógyszer Garanciát vállal.

Dr. Kopácsi László győri pszichiáter és life coach stressz, depresszió, pánik, alvászavar szakrendelőjében Minimális Gyógyszer Garanciát vállal.

Recept írás
Igen Nem
Péntek-Szombat Hétfő-Csütörtök
9024 Győr
Lajta u. 34.
Kamilla Patika
9021 Győr
Szent István u. 10/A.
Óradíj (60')
14 000 Ft/óra

Vendégkönyv

Dr. Kopácsi László pszichiáter és life coach Vendégkönyve

Benzodiazepinek | BZD-k receptköteles drogok

Gyógyszerfüggőség - benzodiazepin, szorongáscsökkentő, altató, nyugtató

Zombi voltam... mondta az idős, amerikai asszony. A kb. 300 000 amerikai gyógyszerfüggő egyike. Riport a gyógyszerfüggőség áldozatairól az USA-ból, ahol a receptköteles szerfüggőség nem tabu téma. Ahol nem csak néhány "magányos farkas" próbál a benzodiazepin-, altató-, és antidepresszánsfüggés ellen tenni...
 

GYŐRI PSZICHIÁTRIAI RENDELÉS: 1 ÓRA! VEGYE FONTOLÓRA!

VIDEÓ INTERJÚ

Dr. Kopácsi László győri pszichiáter YouTube videója

YouTube videó a Stresszevésről

FACEBOOK LIKE

Ha, tetszett az oldal és egyetért törekvéseimmel, megteszi, hogy nyom egy tetszik gombot?

Keresés

Mit keres:
Hol keresi:
A Stressz Információs Központ Kft. a GyMS Megyei Ker. és Iparkamara tagja: GY14324549

GYŐR PSZICHIÁTER GYŐR

Stressz Doktor - hivatalos MTI Hírfelhasználó
 
Google PageRank - www.stresszdoktor.hu

All Rights Reserved
© Copyright 2008-2014
Stressz Információs Központ Kft.

Független, bulvármentes és optimista szellemiségű, pszichiátriai weboldal. Mely nem a betegségtudatot, a bajt, az erkölcsi züllést és a pesszimizmust erősíti szenzációhajhász módon, hanem a megoldást, a kiutat, a sikert.

A stresszdoktor.hu oldalain található Információk nem pótolják, hanem kiegészítik a pszichiáter, pszichológus személyes szakmai segítségét. Ezért, ha kérdése támad, forduljon pszichiáterhez, pszichológushoz!

A gyógyszerszedési kockázatokról és a mellékhatásokról, mindig olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészet!

Pszicho-Figyelőszolgálat
Magyar Pszichológusok Érdekvédelmi Egyesülete


Dr. Kopácsi László pszichiáter éS life coach

Hogyan kezelhető a szorongás? - Generalizált szorongás


HOGYAN KEZELHETŐ A SZORONGÁS?

Hogyan kezelhető a szorongás - GAD, generalizált szorongás - pszichiáter Győrben

A szorongásos betegségben szenvedők nagyobb valószínűséggel lesznek betegek, és tovább is tart a betegségük. A háttérben álló szorongás azonban kezelhető, ezáltal nemcsak a szorongás tartható kézben, hanem a szövődmények is megelőzhetőek.


A generalizált szorongás betegség kezelésének két fő kezelési irányzata van: a gyógyszeres és a pszichoterápiás kezelés. Ezeket lehet külön-külön, és kombinálva is alkalmazni.


GYÓGYSZERES KEZELÉS

A generalizált szorongás betegség kezelésére orvosa antidepresszánsokat és szorongásoldókat javasolhat.


1. Szorongáscsökkentő gyógyszerek

Szorongás kezelése, GAD, generalizált szorongásA benzodiazepinek kifejezetten szorongásoldók. A bevétel után már 30-90 percen belül enyhítenek a szorongáson, azonban néhány hétnél hosszabb alkalmazásuk függőséget okozhat. Ez az oka, hogy orvosa csak rövid időre írja fel Önnek, elsősorban a nagyfokú szorongással járó időszakok átvészeléséhez. Leggyakrabban alprazolamot, klonazepamot és diazepamot javasolnak.

Ezek a gyógyszerek egyensúlybizonytalanságot, álmosságot, csökkent izomkoordinációt és egyensúlyzavarokat okozhatnak. Nagyobb dózis és hosszabb távú alkalmazás memóriazavarokat eredményezhet. Ne üljön a volán mögé, ha ezeket a gyógyszereket szedi!

A buspiron a gyakran kevésbé hatásos gyógyszer, ha korábban Ön már szedett benzodiazepineket. Gyakori mellékhatása a gyógyszer bevételét követő, rövid ideig tartó szédülésérzet. Kevésbé gyakori mellékhatások közé tartozik a fejfájás, az émelygés, az idegesség és az álmatlanság.

Miért fontos a kezelés?

A generalizált szorongásos betegség gyakran a depresszióval és más pszichés betegséggel együttesen áll fent, például pánikrohamok és fóbiák kísérhetik, továbbá a betegség szövődményeként kábítószer-, illetve alkoholfüggőség alakulhat ki. A betegek gyakran öngyógyító céllal fordulnak ezekhez a szerekhez. A betegséget kísérő folyamatos aggódás és feszültség álmatlansághoz, irritábilis bél szindrómához, fejfájáshoz és éjszakai fogcsikorgatáshoz vezethet.


2. Antidepresszánsok

Ezek a gyógyszerek az agy bizonyos, az agyidegsejtek közötti információ átvitelt végző kémiai anyagainak (neurotranszmittereinek) szintjét befolyásolják. A szorongás kezelésére alkalmazott antidepresszánsok közé tartozik a fluoxetin, a paroxetin, az imipramin, a venlafaxin és az escitalopram.

Az antidepresszánsok az esetek legtöbbjében hatásosak. Mivel orvosa nem tudja megjósolni, hogy az Ön esetében melyik készítmény fog legjobban hatni, szükség lehet, egynél több gyógyszer kipróbálására mielőtt megtalálja a megfelelő készítményt.

Fontos tudni, hogy az antidepresszánsok nem hatnak azonnal. A gyógyszer két-három hét múlva fejti ki hatását, és nyolc hét is eltelhet a teljes hatás kifejlődése előtt. Az antidepresszánsokat a éppen ezért rendszerint szorongásoldókkal egészítik ki a terápia kezdetén.


PSZICHOTERÁPIA

A szakpszichoterápia - amit beszédterápiának is nevezhetnénk - során egy pszichoterapeuta képesítésű orvossal vagy pszichológussal beszélget több alkalommal.

A szakpszichoterápia egyik típusa a kognitív viselkedésterápia, ami azt vizsgálja, hogy a gondolkodás milyen torzulása eredményezi a pszichés problémát. A kognitív viselkedésterápia nagyon hatékony a pszichés betegségek kezelésében, különösen a szorongás és a generalizált szorongás betegségnél.

A beszélgetések során a terapeuta segít Önnek azonosítani azon torz gondolatokat és tévhiteket, melyek pszichés stresszt váltanak ki, és félelmeket, depressziót idéznek elő. Meg fogják tanítani, hogyan helyettesítse negatív gondolatait pozitívabb gondolatokkal, hogyan észlelje realisztikusan az Ön környezetében levő hatásokat, és hogyan tekintsen kedvezőbben élete eseményeire. A kognitív viselkedésterápia lényege, hogy Ön megtanulja irányítani és szabályozni gondolatait és érzéseit.

A generalizált szorongásos betegség kezelése személyre szabott. Nincs olyan kezelési mód, mely mindenki számára megfelelő lenne.WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, általános orvos, klinikai farmakológus
WebGalamb