Útvonaltervező

"Zombi voltam..."  Idősek és a receptköteles drogok

Zombi voÖt történet az elmezavarrólltam... - mondta egy idős, amerikai asszony. A kb. 300 000 idős, amerikai gyógyszerfüggő, egyike. A riport a gyógyszerfüggőség áldozatairól az USA-ból, ahol a receptköteles szerfüggőség nem tabu téma. Ahol nem csak néhány "magányos farkas" próbál a benzodiazepin-, altató-, és antidepresszánsfüggés ellen tenni...>>>
 

Rendelési naptár

                Rendelési Naptár - Dr. Kopácsi László győri pszichiáter

Vendégkönyv

Dr. Kopácsi László pszichiáter és life coach Vendégkönyve

FACEBOOK LIKE

Ha, tetszett az oldal és egyetért törekvéseimmel, megteszi, hogy nyom egy tetszik gombot?
Köszönöm a like-ot!

PÉNZÜGYILEG STABIL VÁLLALKOZÁS A BISNODE MINŐSÍTÉSE ALAPJÁN

Keresés

Mit keres:
Hol keresi:
 
STRESSZ DOKTOR TANÁCSADÓ
 
Tippek a szakszerű öngyógyításhoz.
TÖBB INFO!
PRÓBASZÁM

Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail cím:*

       
NO SPAM! Bármikor le tud iratkozni. Az adatokat bizalmasan kezelem a hatályos adatvédelmi törvények szellemében. Harmadik félnek át nem adom.
 
A Stressz Információs Központ Kft. a GyMS Megyei Ker. és Iparkamara tagja: GY14324549

GYŐR PSZICHIÁTER GYŐR


Plusszolna?

Google Plusz

Stressz Doktor - hivatalos MTI Hírfelhasználó
 
Google PageRank - www.stresszdoktor.hu

Minden jog fenntartva!
© Copyright 2008-2014
Stressz Információs Központ Kft.

Független, bulvármentes és optimista szellemiségű, pszichiátriai weboldal. Mely nem a betegségtudatot, a bajt, az erkölcsi züllést és a pesszimizmust erősíti szenzációhajhász módon, hanem a megoldást, a kiutat, a sikert.

A stresszdoktor.hu oldalain található Információk nem pótolják, hanem kiegészítik a pszichiáter, pszichológus személyes szakmai segítségét. Ezért, ha kérdése támad, forduljon pszichiáterhez, pszichológushoz!

A gyógyszerszedési kockázatokról és a mellékhatásokról, mindig olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészet!

Pszicho-Figyelőszolgálat
Magyar Pszichológusok Érdekvédelmi Egyesülete


Mondj nemet a legalis éS illegális drogokra!  Gyógyszerfüggőség.  Benzodiazepinfüggőség.  Állítsuk le a receptköteles Gyógyszerek okozta függőséget - BZD addikció


Dr. Kopácsi László pszichiáter éS life coach

Kényszeres személyiségzavar


60.5 Kényszeres személyiségzavar


Kora felnőttkortól kezdve számos különféle helyzetben, nagyfokú rendszeretetben, perfekcionizmusban és a rugalmasság, nyíltság, hatékonyság kárára vezető mentális és interperszonális kontrollban megnyilvánuló általános sajátosság, azaz 4 vagy több az alábbiakból:

(1) a tevékenységek lényegét elvesztően kötődik a részletekhez, szabályokhoz, listákhoz, rendhez, szervezethez vagy forgatókönyvhöz
(2) a feladat befejezését akadályozó mértékben perfekcionista (pl. nem képes befejezni egy munkát, mert a saját szigorú standardjait nem képes elérni)
(3) szélsőségesen odaadó a munka és a produktivitás iránt, kirekesztve a szabadidős elfoglaltságokat és baráti kapcsolatokat (és azt pénzügyi szükség nem indokolja)
(4) aggályoskodó, mértéktelenül lelkiismeretes és rugalmatlan elvi, erkölcsi, más értékrendi ügyekben (és azt kulturális/vallási hovatartozása nem magyarázza)
(5) képtelen kidobni a tönkrement, értéktelen tárgyakat, még akkor se, ha érzelmi/szentimentális vonatkozásuk sincs
(6) kelletlenül bíz meg feladattal másokat vagy dolgozik együtt másokkal, hacsak azok nem vetik alá magukat pontosan az ő elképzeléseinek
(7) maga és mások felé is fukar, a pénzt a jövőbeli ínséges idők tartalékának tekinti
(8) merev és makacs
Forrás: BNO-10 Zsebkönyv DSM-IV™ meghatározásokkal (Animula Egyesület, 1996)

DSM-IV™ : az American Psychiatric Association bejegyzett védjegye
WebGalamb